Freaks like us -Susan Vaught

20170124_163427.jpgTitel: Freaks like us
Auteur: Susan Vaught
Uitgeverij: Bloomsbury
Genre: Young Adult
Prijs: €11,99
Cijfer: 9/10

When Jason Milwaukee’s best friend Sunshine vanishes, Jason knows that something is terribly wrong, but solving her disappearance will require pushing through all the voices in his head and then getting the world to listen to him. His schizophrenia is stopping him from remembering the events leading up to her disappearance, and often he discounts his own memories, and his own impressions. But his deep knowledge that he would never hurt his friend, plus the faith of his parents and a few others in the town bring him to the point of solving the mystery. In the end, it’s Sunshine’s own love for Jason (Freak) that persuades him of his own strength and goodness.

Ik vond dit boek voor maar 3 euro op het boekenfestijn in november, dus ik kon het echt niet laten liggen. Het was niet dat ik hem oppakte omdat de cover zo mooi was, maar het had wel iets opvallends. Hoe dan ook, ik kocht het boek vooral omdat ik nog nooit iets soortgelijks had gelezen en het erg interessant klonk.

In het boek volg je Jason, die vooral luistert naar Freak. Hij zit in een speciale klas voor “Alfabet” kinderen samen met zijn  vrienden. Elke dag ziet er voor hen vrijwel hetzelfde uit tot zijn vader op een dag wordt gebeld met het nieuws dat Sunshine niet thuis is gekomen.

Dan begint het verhaal pas echt. Er wordt verteld over Jason, zijn vriend Drip, hun familie en de FBI tijdens de zoektocht naar Sunshine. Je leert ze allemaal een klein beetje kennen, maar het gaat voornamelijk over de vriendschap tussen de 3 jongeren.

Terwijl langzaam de medicijnen van Jason en Drip beginnen uit te werken tikken de uren door. Er is vertelt dat de eerste 24 uur het belangrijkst is, dus willen ze echt niet in slaap vallen. Hoe langer het duurt, hoe meer iedereen begint te denken dat Jason er iets mee te maken heeft. Hij weet zelfs niet meer of hij iets heeft gedaan of niet.

Om het verhaal heen leer je ook de andere karakters kennen. Iedereen heeft een eigen probleem wat tijdens de zoektocht bekend wordt gemaakt. Wie heeft iets met sunshine’s verdwijning te maken en wordt ze nog gevonden?

Als je opzoek bent naar een grappig, spannend, maar ook wel een beetje verdrietig boek moet je deze zeker een kans geven. Je leest vanuit een persoon met schizofrenie, dus kom je daar ook meer over te weten. Je moet even in het verhaal komen omdat je vanuit meerdere “stemmen” leest, maar het is het zeker waard.

Wat vond jij van dit boek?

Advertisements

One thought on “Freaks like us -Susan Vaught”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s